Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk.

Wist u dat er gemiddeld elke 6 minuten ergens in België wordt ingebroken? Misschien was u zelf al eens het slachtoffer van een inbraak. Dan kunt u zeker beoordelen hoe belangrijk een voldoende beveiliging van uw persoonlijke levensruimte en uw eigendom is voor uw persoonlijk welzijn.

De meeste daders zijn gelegenheidsdaders die zonder professioneel gereedschap en onder grote tijdsdruk werken. Het gaat erom deze daders dankzij een minimum aan veiligheidsmaatregelen reeds in de eerste fase te ontmoedigen en hen er zo toe aan te zetten om de inbraak op te geven. De ramen en de deuren van Toffly kunnen dankzij speciale beslagen en beglazingen bijzonder goed uitgerust worden om inbraakpogingen te vertragen. Hierbij is het van belang dat de individuele veiligheidsmaatregelen perfect op elkaar afgestemd zijn. Toffly zal u met plezier advies geven.

De politie adviseert

De weerstandswerking van bouwelementen laat zich in verschillende klassen indelen. Deze variëren van weerstandsklasse (WK) 1 tot 5, waarbij klasse 1 een zwakke en klasse 5 een zeer hoge weerstandswerking heeft.

De politie raadt vooral voor op de begane grond minstens het gebruik van bouwelementen met weerstandsklasse 2 aan. Het beslagsysteem houdt dan in ieder geval stand als eventuele inbrekers met schroevendraaiers, tangen of stenen proberen toegang te krijgen tot uw huis.

Altijd beschermd

Als er bij uw afwezigheid in uw huis wordt ingebroken, moet u er rekening mee houden dat de verzekering de vraag zal stellen of alle ramen en deuren wel op slot zaten. De voordeur wordt ook dikwijls te makkelijk dicht getrokken, en ook electrische ramen worden vaak alleen gesloten maar niet op slot gedaan. Het Toffly TipTronic raambeslag is hiervoor ideaal. Het sluit niet alleen geheel automatisch maar het vergrendelt ook meteen. Dat is voor u weer een zorg minder.

Inbrekers moeten buiten blijven.

Om de beveiliging tegen inbraken nog te verbeteren, worden bijkomende vergrendelingspunten aan ramen en deuren gebruikt. In enkele gevallen kan ook een veiligheidsvulling in de huisdeur zinvol zijn.

De sluitinrichting van de deur heeft een bijzonder belang: hier heeft Toffly met het SafeMatic slot voor nieuwe maatstaven gezorgd. Als de deur gewoon dichtgetrokken wordt, sluit deze niet alleen, maar wordt deze automatisch op vier punten vergrendeld. Van binnen kan de deur verder zonder problemen met de deurklink geopend worden Van buiten volstaat een halve draai met de sleutel.

Kiest u bovendien nog voor een veiligheidsprofielcilinder van Toffly in het slot, dan maakt u zelfs professionele inbrekers het leven moeilijk.

Verdere elementen zoals veiligheidsbeugels (in plaats van de deurketting), een elektrische deuropening, een zwenkgrendelbout slot en veiligheidsbouten, alsook afsluitbare venstergrepen en toestandcontroles via magneetschakelaars zorgen bijkomend voor de passieve veiligheid van uw gebouw.

Beveilig niet alleen uw voordeur

U moet er rekening mee houden dat de veiligheidsmaatregelen niet alleen nodig zijn aan de huisdeur. Volgens de statistieken vindt slechts 15% van de inbraakpogingen plaats via de huisdeur. Meer dan 50 % van de inbraken gebeurt via neveningangen zoals balkon- en terrasdeuren en nogmaals 25% gebeurt via de schuiframen die meestal uit de kozijnen getild worden.

Door een speciale handgreep op ramen kan verhinderd worden dat de vergrendeling door inwerking van buitenaf verschoven kan worden. Bovendien kan een klein stalen plaatje op de aandrijving ervoor zorgen dat het uitboren van buitenaf problematisch is.

Alle Toffly veiligheidssystemen zijn door onafhankelijke instituten getest en gecertificeerd. Dat de veiligheid niet te koste gaat van grote verscheidenheid aan keuze en design, is, zoals bij alle producten van Toffly, vanzelfsprekend.

Onze merken

Wij bieden u enkel topkwaliteit aan !

Contacteer ons

Doe een beroep op de expertise van Toffly en bouw of verbouw zonder zorgen !

“Al meer dan 25 jaar staan wij ten dienste van onze klanten zodat zij zorgeloos hun project kunnen aanvatten.”

Christophe De Troyer

Zaakvoerder Toffly

Maak een afspraak

Openingsuren toonzaal

maandag tot en met zaterdag

enkel op afspraak